Zašto bi trebalo da kupite svoju Mađarsku Vinjetu na ovom sajtu

Brza, jednostavna kupovina Registracija nije potrebna

Možete kupiti digitalnu vinjetu u roku od jednog minuta i platiti kreditnom ili debitnom karticom kao PayPal.

Ažurirane Informacija

Ovde ćete pronaći najnovije informacije i savete, kao i odgovore na najčešća pitanja. Odabir najpogodnije vinjete Mađarske za vas činimo veoma lakim.

Kupovina vinjeta Istorija

Ukoliko se registrujete kod nas, u okviru svog profila možete pogledati istoriju kupovine i fakture kompanije Vignette radi lakog, brzog upućivanja i knjigovodstva.

E-vinjeta Mađarska online | Zvanična vinjeta za autoputeve u Mađarskoj

Ako želite da vozite motorno vozilo u Mađarskoj, u većini slučajeva će Vam trebati vinjeta za Mađarsku, zato što se putarina naplaćuje na brojnim autoputevima, brzim putevima i određenim delovima državnih magistralnih puteva. Ovo se odnosi skoro na sva vozila, uključujući automobile, motocikle i kampere, kao i prikolice. Zato je važno da se unapred informišete o svim detaljima kako ne bi došlo do nesporazuma. U ovom članku ćemo objasniti sve što treba da znate o vinjeti za autoputeve u Mađarskoj, na koje kategorije vozila se odnosi i kako brzo i jednostavno možete kupiti vinjetu za Mađarsku online.

Kupovina vinjete za Mađarsku – E-vinjeta za Mađarsku dostupna je samo u elektronskom obliku

Sistem naplate putarine u Mađarskoj je u velikoj meri modernizovan poslednjih godina, a registracija i verifikacija su sada potpuno digitalni. Zbog toga se naplatne karte za autoput u Mađarskoj nazivaju i e-vinjete ili e-matrice. Novi sistem Vam omogućava da brzo i bezbedno kupite vinjetu za autoput preko interneta, koju možete da koristite istog dana.

Dokaz o plaćanju putarine u papirnom obliku više nije potreban, tako da ne morate da čekate štampu potvrde. Osim toga, ne morate da se mučite sa lepljenjem vinjete na šoferšajbnu ili grebanjem, jer operater naplate putarine sve potrebne podatke evidentira i čuva centralizovano. Kontrole se uglavnom vrše automatski putem kamera na putevima sa naplatom putarine, ali postoje i pojedinačne provere putem mobilnih jedinica.

Putevi u Mađarskoj koji podležu naplati putarine i za koje treba vinjeta

U Mađarskoj postoji mnogo puteva sa naplatom putarine, tako da u većini slučajeva, blagovremena kupovina mađarske vinjete online ima smisla. Autoputevi, brzi putevi i neki delovi državnih magistralnih puteva podležu naplati putarine—u suštini, svi putevi kojima se krećete većom brzinom. Dakle, ako putujete iz inostranstva, praktično je nemoguće da brzo vozite kroz zemlju bez vinjete.

Napravili smo praktičan pregled

 

Kupite vinjetu za Mađarsku – kategorije naknada


Naknade se zasnivaju na različitim kategorijama i razlikuju se u zavisnosti od vozila koje vozite. Podaci navedeni u saobraćajnoj dozvoli su odlučujući i određuju u koju od kategorija vozila spadate. To uključuje broj sedišta, dozvoljenu bruto težinu vozila i tip vozila. Na osnovu ovih kriterijuma izvršena je podela kategorija na D1, D2, B2 i U:

  • D1: motocikli i putnički automobili do 3,5 tone, uključujući prikolice
  • D2: motorna vozila sa više od 7 sedišta i kamperi do 3,5 tone
  • B2: autobusi
  • U: prikolice na vozilima kategorija D2 i B2

Na našoj stranici o kategorijama vozila za vinjetu za Mađarsku, naći ćete dodatne informacije o ovoj temi. Uvek vodite računa da navedete tačne podatke o vozilu kako biste kupili odgovarajuću vinjetu. U suprotnom, tokom kontrole može doći do problema što može dovesti do dodatnih plaćanja ili kazni.

Mađarska vinjeta - cena za onlajn kupovinu

Ukoliko kupujete mađarsku vinjetu, cena zavisi od kategorije vozila, kao i dužine trajanja Vašeg putovanja. Generalno, što veće vozilo imate, to je veća i cena. Pored toga, za duži period važenja ćete morati više da platite. Nedeljna vinjeta je posebno popularna za kratka putovanja, ali mesečne i godišnje vinjete su takođe dostupne za kupovinu.
Kod nas takođe možete pronaći i detaljne informacije o ceni vinjete za Mađarsku. Da biste odredili cenu vinjete, prvo utvrdite kojoj kategoriji pripada Vaše vozilo. Zatim jednostavno odaberite period važenja vinjete pre nego što završite kupovinu.

Cene

Kategorie vozila Period važenja Cena vinjete Naknada za usluge Ukupno
D1M 10 dana 3.84€ 4.11€ 7.95€
1 mesec 6.56€ 5.39€ 11.95€
D1 10 dana 9.18€ 8.77€ 17.95€
1 mesec 12.51€ 8.44€ 20.95€
1 godina 112.53€ 23.42€ 135.95€
D2 10 dana 18.33€ 9.95€ 28.28€
1 mesec 25.03€ 9.95€ 34.98€
1 godina 112.53€ 15.95€ 128.48€
U 10 dana 9.18€ 5.95€ 15.13€
1 mesec 12.51€ 7.95€ 20.46€
1 godina 112.53€ 15.95€ 128.48€
B2 10 dana 40.57€ 19.38€ 59.95€
1 mesec 57.52€ 40.43€ 97.95€
1 godina 523.49€ 75.51€ 599.00€
Mautfrei durch Ungarn fahren ohne E-Vignette

Vozite besplatno kroz Mađarsku bez e-vinjete

Naravno, postoji mnogo puteva i deonica koje ne podležu naplati putarine i mogu da se koriste bez vinjete. Dakle, ako želite da se vozite kroz Mađarsku bez plaćanja putarine, moraćete da isplanirate svoje putovanje unapred. U suprotnom, lako biste mogli da završite na autoputu sa naplatom putarine bez važeće vinjete.

Postoje čak i autoputevi bez naplate putarine u Mađarskoj, ali je njihov broj relativno mali. Ako se uglavnom držite seoskih puteva, možete se voziti kroz Mađarsku bez plaćanja putarine. Međutim, duže rute znače i mnogo duže vreme vožnje. U takvim slučajevima, kupovina vinjete za autoput je obično bolji izbor, čak i ako uključuje dodatne troškove.

FAQ – Često postavljana pitanja

Da. Ako platite putarinu za autoput do 11 sati pre podne, možete je koristiti istog dana u Mađarskoj. Ako se kupovina obavi nakon 11 časova, vinjeta će Vam biti dostupna od 6 sati ujutro narednog dana.
Nažalost, nije moguće odustati od kupovine nakon prijema potvrde o uplati putarine, zato što je sistem već preneo i broj registarskih tablica Vašeg automobila i period važenja naplatiocu putarine u Mađarskoj.
Ovo takođe nije moguće. Čim operater naplate dobije Vaše podatke, vinjeta se odmah aktivira. Dakle, ako kasnije otkrijete grešku, jedina opcija je da kupite novu. Zato uvek pažljivo proverite svoje podatke pre nego što završite kupovinu.
Vinjete za autoputeve u Mađarskoj su neophodne za sve motocikle i motorna vozila do 3,5 tone. Kamperi, autobusi i kamioni takođe moraju da plate putarinu u Mađarskoj. Za vozila preko 3,5 tone, obračun se vrši po kilometru uz pomoć naplatnog uređaja unutar vozila (onboard box).
Kategorije vozila za naplatu putarine za autoput u Mađarskoj se razlikuju prema težini, broju sedišta i tipu vozila:
  1. D1: motocikli i putnička vozila do 3,5 tone, uključujući prikolice
  2. D2: motorna vozila sa više od 7 sedišta i kamp kućice do 3,5 tone
  3. B2: autobusi
  4. U: prikolice na vozilima kategorija D2 i B2
Štampanje nije potrebno. Dovoljan je i digitalni dokaz, uključujući kontrolni deo i može se nositi, na primer, na mobilnom telefonu. Preporučujemo da preuzmete račun pre putovanja i sačuvate ga na svom uređaju u slučaju da nemate internet vezu tokom kontrole.
Na putevima koji zahtevaju vinjetu, postoje kamere koje snimaju i čitaju Vaše registarske tablice. Na taj način operater naplate može da proveri da li imate važeću e-matricu.